04 februāris 2010

Aleksandrs Vasiļjevs


Viņš ir kolosāls. 3 stundas, ko pavadi viņa lekcijā, ir pilni ar jaunām zināšanām un pozitīvām emocijām. Pat nezinu kas ir svarīgāks :)
Viņš vienmēr atkārto, ka mums, lai kas mēs būtu- dizaineri, frizieri vai stilisti- ir jāatrod veids kā darīt savu lietu tā, lai tā nestu pēc iespējas vairāk pozitīvo emociju mūsu klientiem. Un tas nav triks klientu loka paplašināšanai. Tas ir vajadzīgs tāpēc, ka "visu negatīvo mums tāpat sniedz TV".

Dažas frāzes no viņa lekcijām (rakstīšu oriģinālā valodā, lai nepazūd asums):

- Ну что, начнем лекцию, милые мои крошки

- Лекции созданы, для того, чтобы утолить визуальный голод. На улице-то смотреть не на что, правда ведь? Так хоть будете знать за что деньги заплатили- на красивое посмотреть

- О-о-о, какой маленький умелец! (par puisi, kas ieslēdza viņa mikrofonu :)

(rāda 30-to gadu mēteli)
- Такие манто до сих пор любит Людмила Гурченко! А что! Она из той же эпохи! Что смеетесь? Вы посчитайте!

(par modeli N.Vodjanovu)
- Удивительно уродлива! Я с ней общался. У нее один глаз смотрит в Канзас, а второй- в Арканзас!

- Помните, милые мои дамы! Развелись, но не расстались! Только дуры сжигают мосты. Он вам может еще пригодииииться!

- По-настоящему Шанель со своим известным жакетиком прославилась после убийства президента Кенеди- он упал на грудь Жаклин, которая как раз была в костюмчике от Шанель... Я далек от мысли, что это Шанель его заказала. Хотя она и была страшно скабрезной!"

Lekcija par Koko Šaneli, kas notika Operā, man patika mazāk, nekā tas viss, ko biju no viņa dzirdējusi pirms tam. Bija daudz banālu jociņu un nevajadzīgu detaļu par Koko seksuālo dzīvi. Bet te ir jāsaprot, ka pieprasījums rada piedāvājumu, nevis otrādi. Katru reizi, kad viņš teica kaut-ko "tādu", zāle aplaudēja. Tāpēc, kad viņš būs Rīgā ar nākamo lekciju blogu (cerams, vasarā), es iešu tikai uz tematiskiem semināriem par modes vēsturi, kas notiek piedaloties mazākam klausītāju skaitam.

Viņš, strādājot tik daudz gadus un pelnot to atzinību, kas viņam ir tagad, tik tiešām ir darījis visu, lai pārzinātu modes vēsturi pilnībā. Un viņš ļoti labi spēj nodot šo savu bagātību tālāk.


Un tiem, kas izlasīja šo tekstu līdz galam, bonuss
:)

2 komentāri:

  1. A es domāju, ka tur būs smaržu sample bez maksas

    AtbildētDzēst
  2. šīs smaržas man arī par velti nevajag! ļooooti specifisks aromāts :))

    AtbildētDzēst